morlandabnb.se


Upptäck

Morlanda B & B mitt i Sveriges hetaste turistområde


Orust är den stora gröna ön på västkusten. Här hittar du kulturstigar och vandringsleder, salta bad, mysiga fiskesamhällen, granitklippor och sandstränder och förstås riktigt god mat.

Från Morlanda B&B kan du blicka ut över Malö Strömmar. Färjan till Malö, Flatön och Ängön är bara minuter bort. Ytterligare tio, tolv minuter och du är vid färjan till Gullholmen och Käringön. Och varför inte ett besök i Morlanda kyrka från tidig medeltid med landets äldsta kyrkorgel.

Lust att shoppa? Göksäter (som ett litet Ullared) ligger tio minuter bort. Till Torp Köpcentrum tar det drygt en halvtimma. I närbelägna Lysekil finns Havets Hus och på Tjörn, grannön i söder, väntar Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn och Skulptur i Pilane, en annorlunda konstupplevelse bland domarringar och betande får. Det är inte heller långt till familjefavoriten Nordens Ark med utrotningshotade djur. Sugen på att paddla kajak? Uthyrning finns nästgårds på Malö, Flatön och vid Stocken.

Äter gott gör du i Golfrestaurangen och hos Fröken Trulls en kort promenad bort. I närbelägna Ellös finns flera restauranger och sommartid är det bara att välja och vraka, utmärkta matställen finner du också i Mollösund, Hälleviksstrand, Nösund, på Flatön, Käringön och Gullholmen.

Massor av tips hittar du hos Södra Bohuslän Turism.